Geschiedenis

De fotoclub is ontstaan in 2008 door een aantal fotoliefhebbers die een fotocursus volgden in 's-Gravenwezel en graag hun kennis met anderen wilden delen.

Op donderdag 17 april 2008 was het zover, in het zaaltje van het ING kantoor te 's-Gravenwezel ging de eerste vergadering door. Sindsdien vergaderen we om de maand om onze kennis bij te schaven over fototechnieken. We leren over beeldcompositie, laten ons inspireren door andermans werk en ontwikkelen zo een een eigen stijl.

We zijn geregistreerd bij Breedbeeld (het vroegere Centrum voor Beeldexpressie). Regelmatig worden bepaalde technieken en inzichten bijgebracht door eigen mensen maar ook door lesgevers van Breedbeeld. Andere fotografen worden uitgenodigd om hun werk en techniek aan ons voor te stellen

Sinds 2010 zijn we ook lid van Fotogroep Antwerpen, iedere maand geeft men voordrachten over nieuwe technieken, rechten en plichten of er komen mensen uitleg geven over hun fotowerk. De voordrachten van FgA gaan door in Zoersel. Deelname in de kosten bedragen €3 per deelnemer.

Sinds November 2014 hebben wij de overstap gemaakt van feitelijke vereninging naar een VZW.

In september 2017 namen we onze intrek in het spliternieuwe Werf 44 waar we sindsdien om de twee weken onze clubbijeenkomsten houden.. 

Begin 2020 werden we ook lid van KAVF, de Koninklijke Antwerpse Verbroedering van Fotokringen.

Wegens de Coronacrisis hielden we op 16 april 2020 onze eerste skype bijeenkomst. 

 Vanaf 2024 vergaderen we iedere dinsdag.

Wij gebruiken cookies op onze web site. Deze zijn essentieel voor het correct functioneren van de site. Als u op OK klikt geeft u aan dat u er kennis van genomen hebt en hiermee akkoord gaat.

Ok