Eerst volgende activiteiten

19 dec
16 jan
Clubbijeenkomst
16.01.2024 19:30 - 22:00

Dit was het programma van 2019
Sandra en Diane Rivierenhog 1

  • Als Uitdaging kozen we in 2019 voor drie onderwerpen namelijk Silhouet, Reflectie en Schaduw. Het uiteindelijke resultaat moest leiden tot foto reeksen.
  • Storytelling aan de hand van een reeks foto's moet het verhaal duidelijk worden. Peter Stes maakte een heel aangrijpende fotoreeks in de vorm van een boek over het Ebola virus. Tijdens de tentoonstelling van 2020 werden deze foto's tentoongesteld, toen bij het begin van de pandemie COVID - 19. 

Volgende punten kwamen aan bod in 2019:

Het nieuwe werkjaar begon met de nieuwjaars receptie en het voorstellen van het jaarprogramma

De thema's van vorig jaar werden verder afgewerkt. De jaarthema's voor 2018 waren alles wat met weer te maken had. De andere thema's waren detail, transport, emoties en platteland.

Tentoonstelling ging door in Werf 44, van vrijdag 29 maart 2019 tot en met zondag 31 maart. Gelukkig was de grote zaal terug beschikbaar, door de schade van een hevig onweer was de zaal een lange tijd onbruikbaar.
  

De Uitstap naar Luik was gepland in januari maar door het slechte weer werd die uitgesteld. De nieuwe datum was 14 april. Onder leiding van Jan werd de stad Luik verkend. Het was een gezellige dag, maar erg warm was het niet. De uitstap was wel een groot succes. De vele beelden werden op een clubavond bekeken en besproken.Uitstap Luik

Op 4 april heeft gastspreker Bob Thissen ons uitgebreid over zijn passie Urban Exploring verteld, hoe hij zich hierop voorbereidt, welke gevaren hieraan verbonden zijn en hoe dit technisch moet aangepakt worden.
Op een ludieke manier sleepte hij ons mee in zijn avonturen en zijn leefwereld.

Guy gaf een verslag over zijn expeditiereis "North Atlantic Odyssey", van Vlissingen naar Longyearbyen (Spitsbergen) met Natuurpunt.Plancius

Dirk P. gaf over zijn reis naar Chili een fotoverslag. 

We kregen uitleg theorie en praktijk over "bracketing door Dirk P.

Tijdens de workshop smartphone fotografie legden Riet en Lydie ons uit hoe je met jouw smartphone betere foto's kan maken. Ook werden bewerkings programma's die op smartphone draaien uitgelegd.

Workshop smartphone fotografie

Ria nam ons mee naar de fietserbrug Antwerpen Noord en naar het MAS. 

Marc bracht ons bij wat de verschillen waren tussen de verschillende kleurruimtes. Waarom scherm en printer kalibreren, hoe de juiste profielen vinden of ze zelf aanmaken om uiteindelijk een fotoprint te krijgen die is zoals we willen en eruit ziet zoals we dit zien op ons scherm. 

Bijeenkomst 20190620

Jan nam ons op sleeptouw naar het Rivierenhof om silhouetten, schaduwen en reflecties te kunnen fotograferen in de rozentuin. Met het meegebrachte materiaal (glazen bollen, spiegels) konden we oefenen 

Rivierenhof 20190702

Diane, Jan, Greet en Ria organiseerde een clubavond TableTopFotografie met de bedoeling om aan de uitdaging verder te werken. Ze hadden alles thuis goed voorbereid.

Table top fotografie

TableTopFotografie 201907182

We kregen van Peter onderricht over speciaal filtsgebruik. 

Bijeenkomst 20190919

Diane liet ons mee silhouetten maken door te spelen met licht. Zij bracht de door haar man gemaakte ledstrips mee.

bijeenkomst 20191001

Jacques Vanseybrouck kwam ons zijn foto's tonen. Hij heeft een eigenzinnige kijk op fotografie, eenvoud is het belangrijkste. Ook gaf hij gepassioneerd uitleg over het inkleuren met kleurpotloden van sommige van zijn werken. Een fotograaf die na veertig jaar er nog steeds elke dag mee bezig is. 

Van Walter V. en Dirk H. kregen we uitleg over "Druppel fotografie". Hiervoor moest eerst wel een opstelling in elkander geknutseld worden.

Bijeenkomst 20191102 2

Maar het resultaat mocht  gezien worden.

druppelfotografie

Marc bracht ons een Workshop model fotografie: Hier werd uitgelegd hoe je een mobiele fotostudio opzet, die je gemakkelijk kan transporteren.

Ook werd uitgelegd hoe je modellen moet aansturen, er werd een onderscheid gemaakt tussen professionele modellen en mensen die niet gewoon zijn om voor de camera te staan. 

Dit jaar zijn we ook gestart met een verbeterforum: Een foto die nog kan verbeterd worden wordt aan een clublid doorgegeven. Die probeert op zijn beurt thuis de foto te optimaliseren. Tijdens een bijeenkomst bekijken we de verbeter stappen en vergelijken daarna de resultaten

Verbeterforum

Ria organiseerde een clubuitstap naar het fotomuseum van Antwerpen waar Stephan Vanfleteren een tentoonstelling houdt. De daaropvolgende bijeenkomst gaf Walter V. een boeiende biografie van Stephan Vanvleteren. 

Thema en uitdaging

  • Uitdaging: Dit werkjaar hebben we gekozen voor drie onderwerpen namelijk Silhouet, Reflectie en Schaduw. Het uiteindelijke resultaat moet leiden tot foto reeksen.
  • Storytelling

 

LEES MINDER 

 

 

 

 

  

Wij gebruiken cookies op onze web site. Deze zijn essentieel voor het correct functioneren van de site. Als u op OK klikt geeft u aan dat u er kennis van genomen hebt en hiermee akkoord gaat.

Ok