Kortlopende uitdagingen 

 

Na het opgeven van de uitdaging hebben de leden 2 maanden tijd om foto's rond dit thema te maken. Deze foto's worden op een clubbijeenkomst besproken.

Thema's:

1) Keukengerei: maak een artistieke foto al dan niet in de keuken met keukengereedschap.

2) De Winter: kortlopende uitdaging tijdens de winterprik in februari 2021.

3) Cijfers en letters: kijk goed rond zowel buiten als binnen en maak er iets origineels van.

4) Straatfotografie: deze keer word je de straat opgestuurd. Grote bijeenkomsten zijn nog steeds verboden, misschien kan je toch je kans wagen. Maar hou het veilig

5) Humor: maak een foto van iets absurds of iets dat je doet lachen.

6) Verrassende perspectieven : Niet alleen het kikker- en vogelperspectief kan aan bod komen, maar je mag ook spelen met perspectieven

  

Kettingfoto

 

De leden worden in groepen verdeeld. Het eerste lid van elke groep krijgt dezelfde startfoto. Hij/zij  maakt een vervolgfoto die volgens hem/haar aansluit bij de vorige foto. Deze foto wordt doorgestuurd naar het volgende lid van de groep die opnieuw een aansluitende foto maakt. De leden kennen enkel de foto die naar hen opgestuurd is. Achteraf is het leuk om te kijken hoe de verschillende groepen geëvolueerd zijn.  

 

 

Langlopende uitdagingen

  • We proberen om een schilderij zo goed mogelijk fotografisch na te maken.  Het is niet nodig om de exacte attributen te gebruiken. Belangrijk is de compositie, de belichting, de sfeer enz. Samenwerking met andere leden is toegestaan, zelfs aanbevolen.

  • De 4 seizoenen fotograferen. Hiervoor heb je natuurlijk een volledig jaar de tijd. Het is de bedoeling dat dit een vierluik wordt: lente, zomer, herfst en winter. De 4 foto's, al dan niet samengevoegd tot één grote foto, moeten niet op dezelfde plaats genomen zijn. Ze moeten wel een zekere onderlinge samenhang hebben.

  • Haiku, probeer een passende foto te maken of maak een reeksje bij één van de vier opgegeven haiku's
Ach, landbewoners
Vleugellam en verankerd
Kom, vlieg mee, omhoog, …
Grashalmen buigen
Wanneer gebroken ridders
Vallen in het veld
Loodgrijze wolken
Wreedfelle flitsen van pijn
Dan troostend de bui
Veel boeken zijn hier
Ze praten met ons heel zacht
Willen met ons mee 

 

 

2022

In 2023 bestaan we 15 jaar! We willen op onze tentoonstelling in 2023 het verenigingsleven van Schilde in beeld brengen. Voor de geïnteresseerde verenigingen is er een contactpersoon aangesteld. Deze contactpersoon houdt de andere fotografen op de hoogte van de activiteiten en organiseert de fotosessies. We werken hier een heel jaar aan.