Kortlopende uitdagingen 

 

Na het opgeven van de uitdaging hebben de leden 2 maanden tijd om foto's rond dit thema te maken. Deze foto's worden op een clubbijeenkomst besproken.

Thema's:

1) Cirkels 

2) Blik uit het raam 

3) Corona

4) Mini-landschap

5) Herhaling

6) Keukengerei

 

 

  

Kettingfoto

 

De leden worden in groepen verdeeld. Het eerste lid van elke groep krijgt dezelfde startfoto. Hij/zij  maakt een vervolgfoto die volgens hem/haar aansluit bij de vorige foto. Deze foto wordt doorgestuurd naar het volgende lid van de groep die opnieuw een aansluitende foto maakt. De leden kennen enkel de foto die naar hen opgestuurd is. Achteraf is het leuk om te kijken hoe de verschillende groepen geëvolueerd zijn.  

 

 

Langlopende uitdagingen

  • We proberen om een schilderij zo goed mogelijk fotografisch na te maken.  Het is niet nodig om de exacte attributen te gebruiken. Belangrijk is de compositie, de belichting, de sfeer enz. Samenwerking met andere leden is toegestaan, zelfs aanbevolen.

  • De 4 seizoenen fotograferen. Hiervoor heb je natuurlijk een volledig jaar de tijd. Het is de bedoeling dat dit een vierluik wordt: lente, zomer, herfst en winter. De 4 foto's, al dan niet samengevoegd tot één grote foto, moeten niet op dezelfde plaats genomen zijn. Ze moeten wel een zekere onderlinge samenhang hebben.