Programma voor 2019

Volgende punten kwamen reeds aan bod

Het nieuwe werkjaar begon met de nieuwjaars receptie en het voorstellen van het jaarprogramma

De thema's van vorig jaar werden verder afgewerkt. De jaarthema's voor 2018 waren alles wat met weer te maken had. De andere thema's waren detail, transport, emoties en platteland.

Tentoonstelling ging door in Werf 44, van vrijdag 29 maart 2019 tot en met zondag 31 maart. Gelukkig was de grote zaal terug beschikbaar, door de schade van een hevig onweer was de zaal een lange tijd onbruikbaar.
  

De Uitstap naar Luik was gepland in januari maar door het slechte weer werd die uitgesteld. De nieuwe datum was 14 april. Onder leiding van Jan werd de stad Luik verkend. Het was een gezellige dag, maar erg warm was het niet. De uitstap was wel een groot succes. De vele beelden werden op een clubavond bekeken en besproken.Uitstap Luik

 

Op 4 april heeft gastspreker Bob Thissen ons uitgebreid over zijn passie Urban Exploring verteld, hoe hij zich hierop voorbereidt, welke gevaren hieraan verbonden zijn en hoe dit technisch moet aangepakt worden.
Op een ludieke manier sleepte hij ons mee in zijn avonturen en zijn leefwereld.

 

Guy gaf een verslag over zijn expeditiereis "North Atlantic Odyssey", van Vlissingen naar Longyearbyen (Spitsbergen) met Natuurpunt.Plancius

 

Dirk P. gaf over zijn reis naar Chili een fotoverslag. 

 

We kregen uitleg theorie en praktijk over "bracketing door Dirk P.

 

Tijdens de workshop smartphone fotografie legden Riet en Lydie ons uit hoe je met jouw smartphone betere foto's kan maken. Ook werden bewerkings programma's die op smartphone draaien uitgelegd.

 

Workshop smartphone fotografie

 

Ria nam ons mee naar de fietserbrug Antwerpen Noord en naar het MAS. 

 

Marc bracht ons bij wat de verschillen waren tussen de verschillende kleurruimtes. Waarom scherm en printer kalibreren, hoe de juiste profielen vinden of ze zelf aanmaken om uiteindelijk een fotoprint te krijgen die is zoals we willen en eruit ziet zoals we dit zien op ons scherm. 

Bijeenkomst 20190620

Jan nam ons op sleeptouw naar het Rivierenhof om silhouetten, schaduwen en reflecties te kunnen fotograferen in de rozentuin. Met het meegebrachte materiaal (glazen bollen, spiegels) konden we oefenen 

Rivierenhof 20190702

Diane, Jan, Greet en Ria organiseerde een clubavond TableTopFotografie met de bedoeling om aan de uitdaging verder te werken. Ze hadden alles thuis goed voorbereid.

Table top fotografie

 

TableTopFotografie 201907182

 

We kregen van Peter onderricht over speciaal filtsgebruik. 

 

Bijeenkomst 20190919

 

Diane liet ons mee silhouetten maken door te spelen met licht. Zij bracht de door haar man gemaakte ledstrips mee.

 

bijeenkomst 20191001

 

Jacques Vanseybrouck kwam ons zijn foto's tonen. Hij heeft een eigenzinnige kijk op fotografie, eenvoud is het belangrijkste. Ook gaf hij gepassioneerd uitleg over het inkleuren met kleurpotloden van sommige van zijn werken. Een fotograaf die na veertig jaar er nog steeds elke dag mee bezig is. 

Staat nog in de planning

  • Workshop model fotografie: Bedoeling om tijdens een bijeenkomst een fotostudio op te zetten zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de beschikbare modellen te fotograferen.

Hiervoor zoeken we modellen. Interesse? neem contact op via ons contactformulier of via ons algemeen email adres.

Thema en uitdaging

  • Uitdaging: Dit werkjaar hebben we gekozen voor drie onderwerpen namelijk Silhouet, Reflectie en Schaduw. Het uiteindelijke resultaat moet leiden tot foto reeksen.
  • Storytelling
  • Verbeter forum: Een foto die nog kan verbeterd worden wordt aan een clublid doorgegeven.Die probeert op zijn beurt thuis de foto te optimaliseren. Tijdens een bijeenkomst bekijken we de verbeter stappen en vergelijken daarna de resultaten.Verbeterforum